Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka biljetter
Inga föreställningar planerade just nu.
Fler dagar...
Bio för barn
Köp biljett
Biocafé i pausen
Folkets Bio
Hyr bion för ett barnkalas
Nyhetsbrev
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!   Om integritet
Kalendarium
Kalendarium
Klicka på titel för information och på tid för att boka biljetter
Inga föreställningar planerade just nu.
Fler dagar...
Filmönskemål

Barnfilm

Barnfilm på Tollereds biograf

Varje månad visar vi filmer för barn och unga på söndagar kl 15.00. Under skolloven har vi ofta flera föreställningar. Våra visningar stöds av Lerums kommun.


PRISMA film festival för barn och unga
Tollereds bio samarbetar med Gbg filmfestival och visar följande filmer:
Söndag den 25 oktober KL 15.00
Kortfilmsprogram för de yngsta

Roliga och berörande animerade kortfilmer från hela världen. En biljett, fem filmer.
Passar målgruppen 0 – 4 år. Längd ca 40 minuter
Pen & Magic Regi: Ayako Kishi
En färgsprakande och magisk dockanimation om en flicka som hittar en magisk penna. Snart upptäcker hon att allt hon målar blir till verklighet och sen blir ingenting sig likt.
Mishou Regi: Milen Vitanov
När de nedskräpande turisterna lämnar den arktiska isen blir en liten hund kvarlämnad. Men strax kommer fyra rådiga harar till undsättning i en rolig och finurlig animation som kommenterar människans ignorans.
Warm Star Regi: Anna Kuzina
En liten fågel tar noggrant hand om alla stjärnorna uppe bland molnen. Men en dag råkar hon tappa en stjärna som faller ner på jorden, där några busiga barn och en hund hittar den.
The Little Bird and the Bees Regi: Lena von Döhren
Det är vår och den lilla fågeln vattnar sina blommor i trädet där hon bor. Det är inte bara de hungriga bina som visar sitt intresse för blommorna. Plötsligt dyker det upp en nyfiken räv, och äventyret kan börja.
The Elephant and the Bicycle Regi: Olesya Shchukina
En fantasifull animerad film om en elefant som jobbar som gatustädare i en stor stad. En dag ser han en reklamskylt för en cykel och känner att han måste köpa den till varje pris.

kl 16.30 Kortfilmsprogram för de lite äldre

Kortfilmspaket från hela världen. Passar dig från 5 år. En biljett, fem filmer. Längd ca. 45 minuter
A Lynx in the Town Regi: Nina Bisiarina
Lekfullt om ett nyfiket lodjur som en natt lockas till staden av gatlyktornas sken. Den stryker längs de tomma gatorna och förundras av alla spännan- de saker, men följande morgon vaknar människorna och allt förändras.
Umbrellas Regi: José Prats
I ett land långt borta, där det aldrig verkar sluta regna, bor Kyna med sin pappa. En dag försvinner hennes lilla hund ut genom fönstret och Kyna måste kämpa mot sin allra största rädsla.
Black & White Regi: Gerd Gockell, Jesús Pérez
Det svarta fåret blir utfryst av flocken för att hen inte riktigt är som de andra. Men bara den modigaste outsidern kan rädda alla från en total katastrof.
Front Door Regi: Ye-jin Lee
En hund reagerar på stadens larm. Den skäller och gnyr men ingen av de förbipasserande verkar bry sig. En inkännande animation om ensamhet och längtan.
Little Forest Regi: Paulina Muratore
När Mizus hittar ett litet träd i den stora skogen bestämmer hon sig för att besöka det så mycket hon bara kan. Och medan hon växer och blir äldre, växer även trädet sig större. Men det är något som hotar skogen. Frågan är bara vad?

Måndag den 26 oktober
Kl 15.00 Nelly Rapp
Myrysare för de lite äldra barnen
Nelly och hennes hund London ska tillbringa höstlovet hos sin morbror Hannibal. Men det visar sig att Hannibal inte lever det lugna liv som hon trott - han är en monsteragent! Nelly är snart omgiven av vampyrer, spöken, varulvar och Frankensteinare och dras in i ett gastkramande äventyr där allt hon tidigare trott på sätts på prov.

Höstlovsfilm:
Torsdag den 29 oktober
Kl 15.00 Trolls 2
 

Hyr bion för barnkalas!!

Det är populärt att anordna barnkalas hos oss. Vi hjälper er att välja film som vi beställer hem och visar för er. Serveringen och städning tar ni hand om själv. Vi har ett utrustat kök med porslin glas bestick och kyl med frys och det finns begränsade spismöjligheter.

Ett vanligt upplägg är att Vi öppnar 30 minuter innan så att arrangerande föräldrar kan förbereda bion. Sedan startar kalaset med presentutdelning och kanske något att äta. Filmen går igång och efter halva pausar vi föreställningen. Då kan det serveras tårta eller nåt liknande. Sedan körs resten av filmen och kalaset är slut när filmen är slut. Totalt ca 3-4 timmar. 


Mejla oss på tolleredsbiograf@yahoo.se om ni är intresserade.

Vi har försäljning av ekologiskt godis i samband med visningen eller så tar ni med er egna godispåsar.

Lägg dock märke till att vi är en popcorn- och chipsfri biograf
Vid visning av länge filmer kan vi lägga in en fika eller tårtpaus i föreställningen. För de små besökarna har vi kuddar.

Ett kalas på bion kostar 1 700 kr och vi har 24 platser

 


Publicerad 4/9 2016 kl 01:35. Senast uppdaterad 6/10 2020 kl 15:54.
Tollereds Biograf  |  Volrath Bergs väg 7, 448 50 Tollered  |  0302 - 325 97  |  tolleredsbiograf@yahoo.se
⬆︎